2009. jún. 15.

Rendhagyó bejegyzés

Ez egy rendhagyó hajónapló bejegyzés. Mert mint ahogy a Mátyás királyról szóló nép mesében kapott is ajándékot meg nem is, mi hajóztunk is meg nem is.
Hát hogy is történt? Burin-ék hívtak, hogy szombaton 13-án átvehetem a hajót. No nem is volt kérdés, hogy az egész család megy. Sajnos Annának már volt egy előre leegyeztetett programja, ezért Ő ne jött velünk. Az út hosszú és unalmas volt, csak az szakította meg, amikor Geri szólt, hogy pisilni kell, és mi akkor ahol lehetett megálltunk Ő meg bilibe elvégezte a dolgát. Aztán még jó ideig mondogatta

pisiltem pisiltem
Mi meg megdicsétük, hogy milyen ügyes volt:)
aztán úgy délre le is értünk Izolában. Nagy meleg 28-29 fok fogadott és kék tenger. A kikötőben csak hátul volt egy kis parkoló hely de én rögtön kiszúrtam a hajót, ami ott állt a K móló leges legvégén. Gyönyörű volt.


Ahogy ott ringatózott a lenge szélben.

Persze mi azonnal felmásztunk Gerivel a hajóra . Orsi kicsit aggódott, hogy felmehetünk e, de én nem elvégre is ez a MI hajónk!!!

Geri teljesen odavolt érte. Egyfolytában azt mondogatta:

Szép hajó, szép hajó

Ahogy azt egy három éves kisfiútól kitelik, pöszén de még is boldogan. És persze én sem tudtam betelni Vele.

Andrej Buréniktól dolgozott a hajón, mi meg néztük a különbségeket. Aztán Andrej kitalálta, hogy tankoljunk meg. Úgy hogy lekötöttünk, és írány az alig 500 méterre lévő tankállomáshoz. Hát azért érezhető volt, hogy ebben 75 lóerős motor dübörög. És persze az orrsugár kormány is sokat segített a manőverezésben. Persze amikor elindultunk a szél is feltámadt, úgyhogy nyomott is rendesen a part felé. A tankállomás meg olyan trükkös helyen volt, hogy az állomás és a part között ha volt 10 méter távolság. Ami azért nem túl sok erősebb szélben. Szóval teszteltük rendesen at orrsugár kormányt.

Szerencsétlenségükre már bezárt. És még telefonálásokra sem volt hajlandó kinyitni. Így aztán már csak az marad, hogy kimenjünk kicsit az öbölbe ahol a part közelében csobbantam is egy kicsit. Horgony is dobtunk (legalább tudom, hosy működik). Sajnos azt a néhány EUR-t ami a zsebemben volt elfelejttem kivenni. Úgyhogy jól elázott. Mondtam is magamban na akkor most csináltunk egy kis pénzmosást:))))

Aztán vissza a kikötőben, ahol nekem kellett kikötni. Nagyon jól fordult:) a hajó, nem is gondoltam volna, hogy ennyire meg lehet fordítani sugárkománnyal.
Este a hajón aludtunk. Én nagyon jól Orsi szegény már kevésbé. Na de majd legközelebb:))))

Nincsenek megjegyzések: