2009. ápr. 22.

2008.08.29. Vissza Sukosan-ba

Reggel kifizetem a kikötői díjat. Átlagos ár. Reggel még elfogyasztunk az étteremben egy bőséges reggelit. Ham and eggs -t eszünk kávézunk. Sajnos már tömegével vannak a darazsak, de szerencsére nem támadnak. A reggelihez kapott mézből csapdát csinálunk nekik, legalább addig békén hagynak. Tervem szerint egyhuzamban fogunk visszahajózni Sukosan-ba. Még egy utolsó pillantás a kikötőre aztán irány a tenger.

Nincs nagy szél így jó ideig motorral megyünk. Bízom a zadari csatornában.


Nem is tévedek nagyot, szép lassan erősödik a szél. először csak 14-17 csomó majd egyre komolyan szél és hullámok fogadnak. Hát ez már kicsit sok Katinak. Igaz megértem, mert a hajó nagyon szépen megdől. És a hullámok is szépen dobálják a hajót. Lassan 24 csomót is elér a szél erősség innentől kezdve már nagyon figyelek. Jó 2 órát haladunk így fáradunk is rendesen. Az utolsó 1-2 mérföldet motorral tesszük meg. Kati megkönnyebbül. A kikötés előtt tankolunk, elég nagy a sor, ráadásul néhányan bénáznak.
Aztán belehúzok, és beállok farral a benzinkúthoz.
Majd jön a kikötő. Elfáradtunk hosszú volt a nap. Aztán este Orsi elmeséli, hogy most a fürdőben már Ő is megtapasztalja, hogy milyen az, amikor a tengerész parta kerül. Rosszul is lesz a hullámok mozgása nélkül. Szegény most van szüksége hányinger elleni gyógyszerre. Annát is megviseli a szárazföld stabilítása.
Hát ennyi volt a családi vitorlázás erre az évre. Most aztán várhatunk egy évet a következő kalandig.

Nincsenek megjegyzések: