2009. ápr. 17.

2008.08.28 Zut

Továbbra is szép az idő. Kifizetem a kikötői díjat és irány Zut. Persze közben meg akarunk még állni a Zaklopica öbölben, amit nagyon dicsértek a Sukosan-iak. Szerintük gyerekeknek ideális.
Kellemes 10-12-s szél fúj és az áramlat is délnek visz így vitorlázunk. Katit nézem.... Úgy látom nem lesz gond. Nincs tengeri betegség:))) eljutunk az Zaklopica-i öbölbe. Hát szépnek szép, de azt nem tudom miből gondolták, hogy gyerekkel ideális. A víz látszik, hogy még a partnál is mély, így esély sincs arra, hogy a gyerekek kiszálljanak a hajóból. Ráadásul tömeg van az öbölben. Így marad a jól bevált nudista öböl. Lassan már fel sem vesszük a a meztelen nyugdíjasok látványát. 2 órás fürdőzés után kiadom a parancsot:)) irány a hajó Zut szigetére kell mennünk. A Nagy könyv szerint du 6-tól van áram és víz is, szóval addigra kellene odaérnünk. Bár Biográdban mindent feltöltöttünk, de gyerekek és nők mellett gyorsan fogy az édesvíz. A Pasman sziget mögött teljesen más kép fogad minket. A Kornati kopasz szigetei világítanak a napsütésben.
Először Hiljaca öblébe hajózunk be, jó volna még egy kicsit fürdőzni, de továbbra sincs olyan part, ahol a gyerekek kiszállhatnak így fordulunk és irány az ACE Marina.
A marina egy nagy öbölben van.

A kikötő vize csodás tiszta, sok halat látni. Mintha nem is kikötő lenne. Sajnos fürdésre ez sem a legalkalmasabb hely a gyerekek szempontjából. Gyorsan merül a part.
Gyönyörű az öböl a naplementében is.

Este zuhanyzás. És közben asztalt foglaltam az egyetlen étteremben. Itt tartjuk meg Laci szülinapját is:))) Finomat vacsizunk, no és a látvány is csodás.

Nincsenek megjegyzések: